Oulun Numismaattinen Kerho r.y.
Oulun numismaattinen kerho r.y.
Perustettu 1962

Tietoa rahoista
Suomen harvinaiset setelit
Numismaatikon tietopankki
Linkkejä
Keskustelu

Oulun Numismaattinen Kerho r.y.
Kokoontumiset
Rahojen arviointi ja osto
Kerhon historia
Tiedotteita
Tarvikemyynti
Toimihenkilöt

Huutokaupat
Kohteiden jättäminen
Huutokauppaan osallistuminen
Listat ja tulokset

Jäsenyys
Liittyminen
Osoitteenmuutos
Eroaminen


JÄSENKIRJE 2/2005

16.8.2005

Syyskausi on pyörähtämässä käyntiin numismatiikan sarallakin. Pidät kädessäsi Oulun Numismaattisen kerhon jäsenkirjettä, joka on yksi useista eduista, joita saat kerhon jäsenenä. Tämä kirje lähetetään pääsääntöisesti 3 kertaa vuodessa; tammi-, elo- ja marraskuun lopussa. Kirjeen sisältö on nähtävillä myös kerhon www- sivuilla, mikäli satut kadottamaan saamasi kirjeen.

Tässä kirjeessä on liitteenä syyskuun huutokauppalistat heille, jotka eivät saa Numismaatikkolehteä, koska eivät ole jäsenenä Suomen Numismaatikkoliitossa. Jäsenyys Numismaatikkoliitossa tuo tiedot useistakin huutokaupoista lehden mukana. Tällä hetkellä kerhon jäsenistä 92 kuuluu Numismaatikkoliittoon Oulun kerhon kautta ja 40 pelkästään Oulun kerhoon. Heistäkin iso osa saa Numismaatikkolehden, koska he kuuluvat liittoon jonkin toisen alueen kerhon kautta.

Viime aikoina useita pienempiä eri kerhojen huutokauppalistoja on ollut jakelussa kerhon sähköpostiringin kautta. Myös kokonaisia kokoelmia on tarjottu ostettavaksi. Olen jakanut tietoa jäsenille sähköpostitse lähes reaaliaikaisesti. Kuulemma hyviä löytöjä on tehty. Sähköpostiringissä on tällä hetkellä 40 lähinnä uudempaa jäsentä. Sähköpostirinkiin pääsee jäseneksi - tai pois, lähettämällä e- mailia kerhon osoitteeseen.

Ensimmäinen kokoontuminen tänä syksynä on maanantaina 29.8. klo 18 Oulun Lyseolla luultavimmin luokassa 14. Muut kokoontumiset oheisen listan mukaisesti toukokuun loppuun. Oulu 400- vuotta rahanlyöntikone on käytössä 12.9. Lyönti aihiolle maksaa saman kuin rotuaarillakin, eli muutaman euron metallista riippuen. Summa tilitetään kaupungille. Aihion koko on 21x3mm.

Kerho välittää keräilytarvikkeita jäsenilleen edulliseen hintaan. Niitä saa joko kokouksista tai suoraan Aarne Jaakolalta p. 0400-805060. Välillä loppuunmyytyjä Suomi kolikkokansioitakin on jälleen saatavissa seuraavasti:

I 1864-1916 38€
II 1917-1962 43€
III 1963-1989 38€
IV 1990-2001 32€

Kerhon sähköpostiosoitteessa otetaan vastaan ehdotuksia esitelmän aiheiksi kerhoiltoihin. Pyrimme kehittämään kerhoiltojen sisältöä vastaamaan mahdollisimman monen harrastajan tarpeisiin.

Keräilyhän on eräänlaista aaltoliikettä. Välillä ollaan aallon harjalla, välillä on hiljaisempaa. Itse kunkin elämäntilanne määrää pitkälti paljonko aikaa tai varallisuutta kullakin on käytettävissä harrastukseensa. Myöskin yleismaailmalliset tapahtumat vaikuttavat paljon kiinnostuksen syntymiseen. Esimerkiksi vastakoettu euron käyttöönotto oli varmasti ainutkertainen tapahtuma Suomen rahajärjestelmän historiassa.

Numismatiikan kaltaisessa harrastuksessa tuotokset eivät mene savuna ilmaan tai kurkusta alas, vaan hyvin hoidettuna ja kerättynä ne säilyttävät arvonsa tuleville sukupolville. Tähän luonnollisesti tarvitaan tietoa, jota on tarjolla jälleen tänä syksynä Oulun kerhon kokoontumisissa ja kanssakäymisessä muiden harrastajien kanssa. Tervetuloa!

Johtokunnan puolesta

Esa Moilanen, ONK :n sihteeri
Sähköpostiosoite