Liittyminen

Mikä on Oulun Numismaattinen Kerho r.y.?

Oulun Numismaattiseen Kerhoon kuuluu henkilöitä, jotka keräävät, tutkivat ja ovat kiinnostuneita niin vanhoista kuin uusistakin rahoista. Myös mitali-, kunniamerkki- ja osakekirjaharrastajat löytävät usein samanhenkistä seuraa numismaatikoiden parista.

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. on ollut vuodesta 1962 Oulun ja lähialueiden numismaatikoiden oma yhdistys. Kerhon tehtävänä on tarjota numismatiikan harrastajielle yhteinen kokoontumispaikka ja edistää numismaattista harrastusta sekä antaa numismaattista valistusta. Jäseniä meillä on parisen sataa ja kerho kuuluu jäsenyhdistyksenä Suomen Numismaatikkoliittoon, jonka jäsenmäärä puolestaan on noin 1000.

Kokoonnumme parin viikon välein poislukien kesäkuukaudet. Kerhoillan ohjelmaan kuuluu vapaata keskustelua, vaihtotoimintaa, pieniä huutokauppoja ym. Yleensä kerhoilloissa kävijöitä on noin 20-30 kerhoillan aikana. Pyrimme myös järjestämään 1-2 kertaa vuodessa isomman valtakunnallisen huutokaupan.

Kerhomme kautta saat myös puolueettoman arvion rahakokoelmastasi. Lisäksi huutokauppojen kautta on mahdollista realisoida kokoelmia. Kysy lisää!

Jäsenmaksu

Oulun Numismaattisen Kerhon jäsenmaksu koostuu seuraavasti:

  • ONK:n jäsenyys + Numismaatikko-lehti: 50 €/vuosi (nuorisojäsenille 15 €/vuosi)
  • Pelkkä ONK:n jäsenyys ilman lehteä: 10 €/vuosi (nuorisojäsenille ilmainen)
  • Alle 18-vuotiaat ovat nuorisojäseniä

Suosittelemme myös tilaamaan Numismaatikko-lehden, joka ilmestyy 5 kertaa vuodessa. Lehti sisältää monia mielenkiintoisia artikkeleita Numismatiikan eri aloilta sekä mm. muiden yhdistysten huutokauppojen huutokauppalistoja.

Uudet Numismaatikon tilaajat saavat Numismaatikon 1. vuoden alennettuun 10 € hintaan!  Tällöin ONK + Numismaatikko maksavat 20 € (nuorisojäsenyys + Numismaatikko 10 €) ensimmäiseltä vuodelta. Kannattaa käyttää etu hyväksi ja tutustua mielenkiintoiseen lehteen!

Jäsenmaksut laskutetaan vuosittain tammi-helmikuussa Suomen Numismaatikkoliiton toimesta.

Miksi liittyä jäseneksi?

Yhdessä on aina mukavempaa! ONK on erittäin aktiivinen yhdistys, ja jäsenistöllämme on laajalti tietotaitoa monelta eri numismatiikan alalta. Kokouksien kautta saa paljon sellaista tietoa, jota ei netistä löydy!

Toki netti on hyvin tärkeä apuväline myös meille. Jäsenistömme saa tärkeimmät tiedotteet n. 1-3 kertaa kuukaudessa sähköpostilistan kautta. Lisäksi Facebookissa olemme yksi aktiivisimmista Suomen numismaattisista yhdistyksistä.

ONK:n jäsenethän saavat lisäksi mukavia jäsenetuja:

  • Alennusta Rahaliike Numismatics Coinsin kautta hankituista keräilytarvikkeista
  • Alennusta Oulun Antiikki- ja keräilymessujen pääsylipuista
  • Tuntuvan alennuksen kerhon pikkujouluillallisesta
  • Mahdollisuus lainata kerhon metallinetsintä
  • Mahdollisuus saada rahallista tukea numismaattisiin matkoihin, mm. Suomen Numismaatikkoliiton kokouksiin (hallituksen päätösten perusteella)
  • Mahdollisuus osallistua Numismaatikkoliiton muiden jäsenyhdistysten huutokauppoihin

Miten liityn ONK:n jäseneksi?

Helpoiten voit liittyä kerhomme jäseneksi täyttämällä sähköisen jäsenhakemuksen.

Voit myös tulla käymään kerhoillassa ja pyytää jäsenhakemusta jäsensihteeriltä. Jäsenhakemuksen voit myös ladata PDF-muodossa ja tulostaa, täyttää ja palauttaa kerhoillassa tai postittaa jäsensihteerille:

Timo Rätti
Oksatie 16
90800 Oulu

Mikäli sinulla on kysyttävää liittymisessä tai muissa jäsenasioissa, voit aina ottaa yhteyttä kerhon jäsensihteeriin. Sähköposti: jasenasiat(at)oulunnumismaatikot.fi tai puh. 040 553 8698 (iltaisin).