Suomen harvinaiset setelit

Suomen harvinaiset setelit -listan ylläpito on muuttunut edellisen ylläpitäjän, Auvo Tirkkosen äkkinäisen poismenon johdosta. Tällä hetkellä Oulun Numismaattisen Kerhon hallituksen jäsenet keräävät tietoja Suomen harvinaisista seteleistä.

Auvo Tirkkonen ylläpiti Suomen harvinaisten setelien listaa useita vuosia. Tuona aikana hän keräsi yhteen tietoja kotimaisista seteleistä useista eri lähteistä. Keräämäänsä tietoa hän myös analysoi tuoden julkisuuteen arvokasta tietoa seteleistämme, ei pelkästään sivuillamme olevan listan muodossa, vaan myös useina artikkeleina Numismaatikko-lehdessä.

Tällä hetkellä meillä ei valitettavasti ole edellytyksiä analysoida keräämäämme tietoa. Vähintä mitä voimme Auvon arvokkaan työn jatkamiseksi tehdä, on juuri tiedon keruun jatkaminen.

Auvo Tirkkosen saatesanat (PDF, päivitetty 20.8.2019)

Harvinaiset setelit (PDF, päivitetty 11.11.2019)

Uusien numeroiden määrä vuosina 2010-2019 (PDF, päivitetty 31.7.2019)

Otamme markka-ajan seteleiden uusia sarjanumeroita vastaan sähköpostiosoitteen setelit@oulunnumismaatikot.fi kautta. Mikäli haluat osallistua luettelon kokoamiseen, niin ilmoita seteleiden tiedot mahdollisimman täydellisenä. Luotettavuuden vuoksi setelistä tarvitaan:

  1. nimellisarvo ja vuosi
  2. sarjanumero
  3. allekirjoittajat
  4. kuntoluokka
  5. missä tavattu
  6. digikameran tai skannerin kuva on verraton todiste rahan olemassaolosta.

HUOM! Otathan yhteyttä ennen suurien liitetiedostojen lähettämistä!

Kiitämme kaikkia tietojen keräämiseen osallistuneita!