Keräilymarkkinoille ja kirpputoreille on viimeaikoina ilmestynyt myyntiin melkoisesti väärennettyjä hopearahoja. Väärennettyinä on tavattu mm. isoja kiinalaisia hopearahoja 1900-luvun alusta, Yhdysvaltojen hopeadollareita samoilta vuosilta, Venäjän hopearuplia 1800-1900-luvuilta. Myös muita kolikkotyyppejä, -metalleja ja maita saattaa olla väärentäjien pajoissa.
Rahoissa ei ole minkäänlaista copy-merkintää. Huolellisella tarkastelulla on mahdollisuus välttyä virheinvestoinneilta. Väärän rahan erottaa aidosta helpoiten magneetilla. Hopeahan ei tartu magneettiin, mutta väärennetyt rahat tarttuvat useimmiten, sillä kolikkoon käytetyissä jätemetalleissa on usein hieman rautaa.
Kopioitujen kolikkojen malleina on käytetty tavallisia kierrossa olleita, jonkin verran kuluneita rahoja. Näin ollen rahan kuluneisuus tai edes tavallisuus ei ole mikään tae rahan aitoudesta. Rahan aitoutta voi varmentaa suurennuslasilla tai luupilla. Luupilla tarkasteltaessa saattaa kolikon reunassa erottua valumuotin terävä sauma, jota ei pitäisi olla näkyvissä kuluneessa kolikossa. Myös erilaisia nesteitä tai maaleja on käytetty vanhentamaan kolikon pintaa ja tekemän pintaan vanhanoloisen patinan. Väärennysmaa sijoittuu luultavasti Kiinan suunnalle.
Väärennettyjen tuotteiden ostaminen, vaikka pilkkahintaankin, osoittaa niiden valmistajille, että niillä on menekkiä ja niitä kannattaa valmistaa edelleen. Väärennetyn tuotteen myyminen aitona menee huijauksen puolelle.